Artikkel

Polestar søker bærekraftige partnere i forsyningskjeden for bilindustrien for karbonnøytral bil

Autovista24 | 28 feb 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Polestar

I jakten på en virkelig klimanøytral bil, samarbeider Polestar som er spesialist på batterielektriske kjøretøy (BEV) med ledende leverandører innen bilindustrien og etterlyser forskning på nye teknologier.

Bilprodusenten har signert intensjonsavtaler med billeverandører som SSAB, Hydro, ZF, ZKW og Autoliv om å samarbeide på områder som metaller, dekk, sikkerhet, kjøresystemer og elektronikk. Disse avtalene har bidratt til å finne de komponentene og prosessene involvert i å produsere biler som må omformes for å redusere og til slutt eliminere karbonutslipp.

Polestar har ambisjoner om å redusere karbonutslipp i livssyklusen til et kjøretøy. Dette er imidlertid ikke bare opp til bilprodusenten selv. De må også sikre at leverandørene fjerner slike utslipp fra produksjonen av materialer som brukes til å bygge kjøretøy, og det er også bærekraftige metoder som brukes ved resirkulering av komponenter og materialer ved slutten av levetiden deres.

Karbonutslipp har blitt en stor snakkis de siste årene, og økningen i bruk av elbiler har fått noen til å stille spørsmål ved slike kjøretøys grønne egenskaper. Selv om de er nullutslippskjøretøy, er flere bekymret for karbonfotavtrykket de etterlater, spesielt med tanke på at materialene som brukes til å bygge dem kommer fra arbeidsintensive kilder.

Alternativer for karbonkompensering

Polestar og partnerne deres vil på Polestar 0-prosjektet. Dette er Polestars bransjeledende initiativ, kunngjort i 2021, med mål om å skape en virkelig klimanøytral bil innen 2030 ved å eliminere utslipp fra forsyningskjeden og endre måten biler lages på, i stedet for å plante trær for å kompensere for CO2-utslipp.

Den nordiske metallprodusenten SSAB har til hensikt å samarbeide med Polestar om fossilfritt stål, som potensielt kan erstatte ikke bare konvensjonelt stål i en bil, men også andre materialer med betydelige karbonfotavtrykk. SSAB samarbeider allerede med søstermerket Volvo om dette initiativet.

Aluminium- og fornybar energiselskapet Hydro ønsker å samarbeide med Polestars eksperter på nullkarbon-aluminium, mens bilsystemleverandøren ZF planlegger å utforske hvordan deres innovasjon innen elektriske drivlinjer og generell systemkompetanse kan eliminere karbonutslipp og spare ressurser.

Autoliv vil samarbeide med Polestar om bilsikkerhetsutstyr som kollisjonsputer og sikkerhetsbelter med null utslipp, og bilbelysningsleverandøren ZKW planlegger å jobbe med klimanøytrale elektriske kontrollsystemer og kabling.

Polestar er åpen for å samarbeide med andre billeverandører for å utvikle karbonnøytrale tilnærminger til bilproduksjon og forsyningskjeder. Selskapet kontakter også forskere, universiteter, gründere, investorer og statlige og ikke-statlige organisasjoner for mulig samarbeid.

«Det var klart fra starten av at dette ikke er et solooppdrag, og vi er veldig glade for å presentere en så sterk line-up av interesserte partnere, alle ledere innenfor sine felt. Vi utnytter innovasjon og samarbeid for å møte klimakrisen», sier Thomas Ingenlath, administrerende direktør i Polestar.

Videre forskning

På toppen av sin oppfordring om partnerskap innen bilforsyning, når Polestar også ut til forskere fra hele verden gjennom SDSN, det største akademiske nettverket, som jobber til støtte for bærekraftsmålene og Parisavtalen.

Denne forskningen på nye materialer utviklet på en bærekraftig måte vil ikke bare gagne Polestar, men hele bilindustrien.

«Vi tror på den eksponentielle utviklingen av klimaløsningsteknologier», kommenterte Hans Pehrson, leder for Polestar 0-prosjektet.Vi må benytte oss av løsninger som fortsatt er på innovasjonsstadiet. Enda mer spennende er det at løsningene vi utvikler vil… bidra til å redusere karbonisering av produksjon og samfunnet forøvrig. Uansett hvor i verden vi vender blikket ser vi materialer som stål, aluminium, elektronikk og gummi. Tenk når vi kan gjøre disse materialene klimanøytrale å produsere. Sammen kan vi gjøre det tilsynelatende umulige mulig.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Møt bilen som suger opp CO₂ og renser luften

25 aug 2022

Se for deg en bil som fanger opp mer karbondioksid (CO₂) mens den kjøres enn den slipper ut. Et studentteam fra Eindhoven University of Technology...

Lancia planlegger å gjenopplive merkevaren og utvide til europeiske markeder med et utvalg elbiler

10 jun 2022

Lancia har kommet med flere detaljer om 10-årsstrategien sin, og den italienske bilprodusenten satser på elektriske kjøretøy (EV) for å gjenopplive merkevaren og komme inn...

Mercedes-Benz dropper billigere modeller til fordel for luksusbiler i toppklassenr

03 jun 2022

Mercedes-Benz satser på dyrere luksusbiler for å øke lønnsomheten. De planlegger også å oppgradere produktporteføljen og fremskynde elektrifiseringen. Rundt 75 % av bilprodusentens investeringer vil...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.