Artikkel

Mercedes-Benz dropper billigere modeller til fordel for luksusbiler i toppklassenr

Autovista24 | 03 jun 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Mercedes-Benz satser på dyrere luksusbiler for å øke lønnsomheten. De planlegger også å oppgradere produktporteføljen og fremskynde elektrifiseringen.

Rundt 75 % av bilprodusentens investeringer vil gå til å utvikle topprodukter med høyest marginer og lønnsomhet. For å spisse forretningsstrategiene sine, vil Mercedes-Benz kutte noen lavkostbiler, og i realiteten trimme porteføljen. Innen 2026 håper bilprodusenten at dette vil øke salget av luksusbiler i toppklassen med 60 %.

Færre lavkostmodeller

Den Stuttgart-baserte bilaktøren understreket at dens strategiske tilnærming vil føre til bedre økonomiske resultater, spesielt ettersom markedsforholdene fortsatt er utfordrende. Mercedes-Benz forventer stor etterspørsel etter eksklusive luksusbiler, som gjør det mulig å kompensere for stigende råvarekostnader med høyere priser.

«Det som alltid har vært kjernen i merkevaren vår er nå også kjernen i strategien vår: luksussegmentet», sa Ola Källenius, styreleder i Mercedes-Benz-gruppen.

«Vi skjerper fokuset på forretningsmodellen og produktporteføljen vår ytterligere for å maksimere potensialet til Mercedes-Benz selv under utfordrende forhold. I hjertet av dette er målet vårt om å bygge verdens mest ettertraktede biler».

Selskapet ønsker å rette oppmerksomheten mot tre produktkategorier – toppluksus, kjerneluksus og inngangsluksus. I inngangsluksus-segmentet vil Mercedes-Benz kutte antall modellvarianter fra syv til fire. Selskapet spesifiserte imidlertid ikke hvilke modeller som ville bli berørt. Inngangsmodeller inkluderer kompaktbilene A og B-klasse, som nå kan nærme seg slutten av levetiden.

Luksusbiler

Bilprodusenten avduket nylig eksempler på mer luksuriøse kjøretøy, inkludert et skreddersydd konsept kjent som Mercedes-Maybach Haute Voiture, som selskapet beskriver som toppen av sofistikert luksus. Modellen kommer på markedet i 2023 i et begrenset opplag, noe som gjør den til en svært eksklusiv bil.

Totalt sett utvider Mercedes-Maybach sitt produkttilbud i toppsegmentet, ledet an av Mercedes-Maybach EQS SUV, som skal lanseres neste år. Andre modeller i bilprodusentens eksklusive luksussegment inkluderer alle kjøretøyer fra Mercedes-AMG, samt Mercedes-Benz S-klasse og G-klasse-modeller, og luksus-GLS i full størrelse.

«De fleste luksusselskaper bygger sin portefølje på grunnlag av ett eller to virkelige ikoner. Mercedes-Benz er heldige som har flere ikoniske produkter og merker i den øvre delen av porteføljen sin – som S-klasse, SL, G samt AMG og Maybach-merkene», sa Källenius. «Vi ser et stort potensial her for å utvide topp-porteføljen vår med enda flere fascinerende produkter for kundene våre».

Nyheten om Mercedes Benz sin nye strategi kommer på et tidspunkt når bilprodusentene øker prisene på grunn av markedskomplikasjoner forårsaket av krigen i Ukraina, halvledermangel og pandemi-relaterte nedleggelser i Kina. Dette har ført til omfattende forsyningskjedeproblemer, produksjonsstopp og leveranseforsinkelser for mange bilprodusenter.

Til tross for forstyrrende markedsutvikling i første kvartal, rapporterte Mercedes-Benz en økning i resultat før renter og skatter (EBIT) til €5,2 milliarder, hvor prisøkninger hjalp bilprodusenten med å forbedre fortjenesten. Produsenten bekreftet nylig at den hadde solgt verdens dyreste bil, en sjelden Mercedes-Benz SLR-coupé fra 1955, til en privat eier for svimlende €135 millioner.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Du kan også være interessert i

Ford og Volvo blir med i Redwoods resirkuleringsprogram for elbiler i USA

22 feb 2022

Redwood Materials, en gründerbedrift grunnlagt av JB Straubel, tidligere CTO i Tesla, har lansert et resirkuleringsprogram for batterier fra elektrisk ladbare kjøretøy (EV) i California,...

Hvordan Norge og popbandet A-ha banet vei for elbilbruk

01 nov 2021

José Pontes, datadirektør hos EV-volumes.com, vurderer utviklingen av det elektrisk ladbare kjøretøyet (Elbilen). I denne artikkelen setter han søkelys på Norge – en av elektrifiseringens...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.