Artikkel

Lancia planlegger å gjenopplive merkevaren og utvide til europeiske markeder med et utvalg elbiler

Autovista24 | 10 jun 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Lancia har kommet med flere detaljer om 10-årsstrategien sin, og den italienske bilprodusenten satser på elektriske kjøretøy (EV) for å gjenopplive merkevaren og komme inn på europeiske markeder igjen. Den Stellantis-eide produsenten planlegger å produsere tre nye modeller, med start i 2024.

Elektrifisering er nøkkelen ettersom Lancia har som mål å bare lansere helelektriske kjøretøy fra 2026, og fra 2028 ønsker de kun å selge helelektriske kjøretøy, etter å ha faset ut forbrenningsmotormodeller. Selskapet sa at det nå er klart for Europa, hvor de planlegger å fokusere på et begrenset antall land med ekspansjonsplanene sine.

Lancia har i årevis bare vært populær i Italia, og har forsvunnet fra andre europeiske markeder. Med utnevnelsen av fem nye merkevaresjefer for Frankrike, Tyskland, Spania, Belgia og Nederland, håper selskapet å snu trenden.

Lancia renessanse

Bilprodusenten har klare ambisjoner for fremtiden og presenterte i fjor sin såkalte renessansestrategi, hvor målet var å returnere til de store europeiske markedene. For å internasjonalisere Lancia skal det opprettes et nettverk av 100 forhandlere i 60 europeiske byer. Halvparten av salget forventes å skje på nett.

«Lancia […] tar et første skritt mot å bli et troverdig og respektert merke i premiumsegmentet. 10-årsplanen vår ble godkjent i september i fjor, og tar nå form, steg for steg», sa Luca Napolitano, administrerende direktør i Lancia.

«Vi er det italienske elegansemerket, og dette er vår renessanse. Innovasjon og tidløs design har alltid vært våre kjerneverdier, og til disse ønsker vi å legge til bærekraft, kundesentrisitet og selskapsansvar», la han til.

Lanseringen av nye Lancia Ypsilon vil markere starten på strategien. Den kommer til å ha en 100 % elektrifisert drivlinje. Bilen vil inngå i B-segmentet og være rundt fire meter lang.

Lancia sa at en ny flaggskipsmodell vil komme på markedet. Dette er en bil som faller inn i det største segmentet i Europa med en lengde på 4,6 meter. Delta, den tredje modellen som lanseres, kommer i 2028, og Lancia beskriver den som en «velformet og muskuløs bil» på 4,4 meter.

«Italiensk eleganse»

De tre nye modellene vil dekke 50 % av markedet og kan bidra til å forbedre Stellantis’ ytelse i premium- og luksussegmentet. Mens bilprodusenten vil fokusere på elektriske kjøretøy, ønsker den også å legge større vekt på bærekraft. Det nye utvalget av Lancia-biler vil være utstyrt med resirkulerte materialer, med halvparten av berørbare overflater laget av miljøvennlige materialer.

Lancia sa at kunder kan forvente «italiensk eleganse» i bilene, og neste generasjon modeller kommer med intuitiv innebygget teknologi og et minimalistisk virtuelt grensesnitt, som vil kontrollere lydsystemet, klimaanlegget og lyset med en enkelt knapp.

Bilprodusenten la til at den langsiktige strategien vil åpne et nytt kapittel for Lancia. Den valgte de fem europeiske markedene på grunn av landenes sterke resultater i B-segmentet. Tyskland og Nederland skilte seg også ut for bilprodusenten på grunn av at de spiller nøkkelroller når det gjelder nettbasert bilsalg.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Du kan også være interessert i

Bruktbilsalget flater ut i de fleste av Europas fem store markeder i første kvartal

27 mai 2022

Assisterende redaktør i Autovista24, Tom Geggus, gir sin vurdering av stagnasjonen som har skjedd i Europas fem store bruktbilmarkeder i de tre første månedene av...

Ford og Volvo blir med i Redwoods resirkuleringsprogram for elbiler i USA

22 feb 2022

Redwood Materials, en gründerbedrift grunnlagt av JB Straubel, tidligere CTO i Tesla, har lansert et resirkuleringsprogram for batterier fra elektrisk ladbare kjøretøy (EV) i California,...

Mercedes-Benz dropper billigere modeller til fordel for luksusbiler i toppklassenr

03 jun 2022

Mercedes-Benz satser på dyrere luksusbiler for å øke lønnsomheten. De planlegger også å oppgradere produktporteføljen og fremskynde elektrifiseringen. Rundt 75 % av bilprodusentens investeringer vil...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.