Artikkel

Hydrogentanking er nå mulig i 33 land

Autovista24 | 10 feb 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Autovista24

Rekordmange hydrogenstasjoner åpnet rundt om i verden i 2021 og det er nå mulig å tanke med hydrogen i 33.

Totalt ble 142 lokasjoner satt i drift over hele verden; 37 åpnet i Europa, 89 i Asia og 13 i USA, ifølge den 14. årlige vurderingen fra H2stations.org, en informasjonstjeneste fra Ludwig-Bölkow-Systemtechnik (LBST).

Totalt er 685 hydrogenstasjoner i drift globalt, med planer om ytterligere 252 i de kommende månedene. Ungarn og Slovenia ble nylig lagt til listen over land som tilbyr anlegg for tanking av hydrogen. Det er verdt å nevne stasjoner i Spania og New Zealand spesielt siden det her åpnes stasjoner for første gang.

Hydrogen fremdriftsteknologi ligger lenger bak på utviklingsveien enn batterielektriske drivlinjer. Dette skyldes delvis behovet for bilprodusenter for å lage nullutslippsteknologi raskt for å oppfylle strenge utslippsmål. Sammenbruddet i dieselmarkedet førte til at mange produsenter sto overfor store bøter i 2021, ettersom sjåfører gikk over til de mer CO2-forurensende bensinvariantene.

Asia leder an

Europa hadde 228 hydrogenstasjoner ved utgangen av 2021, hvorav 101 ligger i Tyskland. Frankrike er det nest største markedet med 41 driftsstasjoner, fulgt av Storbritannia med 19, Sveits med 12, og Nederland med 11 stasjoner.

Asia leder imidlertid fortsatt an når det gjelder tanking av hydrogen. Siden de fleste bilprodusentene som markedsfører teknologien kommer fra dette kontinentet, inkludert Toyota og Hyundai, er denne trenden forståelig. Ved slutten av fjoråret var det 363 stasjoner i regionen, med 159 av disse i Japan, Toyotas hjemmemarked, og 95 i Korea, hjemmet til Hyundai. Det var også 105 stasjoner i Kina. Men i motsetning til de fleste andre land, brukes disse utelukkende til tanking av lastebiler og busser og ikke til personbiler.

Korea etablerte flest nye stasjoner i 2021, med sine 36 nye lokasjoner. Landet utvider i økende grad infrastrukturen sin for hydrogendrevne brenselcellekjøretøy (FCEV) for å hjelpe til med å redusere luftforurensning forårsaket av transport.

Hydrogenvekst i LCVmarkedet

I fjor så man en endring i bevisstheten rundt hydrogen, spesielt i logistikkmarkedet. Mange mener at kommersielle og tunge kjøretøyer passer best til teknologien, i hvert fall på kort sikt. Disse kjøretøyene kjører ofte lange avstander hver dag, og trenger kortere «fyllings»-stopp for å gi maksimal effektivitet.

Frankrikes fremste produksjonskonsern, Stellantis og Renault Group, annonserte lanseringen av nye hydrogendrevne lette kommersielle kjøretøyer (LCV). Som en del av sitt nye Hyvia-merke vil Renault Group også levere teknologi for hydrogenpåfylling til stasjonsleverandører over hele Europa. Dette kan bidra til å se en økning i antall lokasjoner i 2022.

Hydrogeninfrastruktur er fortsatt i sin spede barndom. Etter hvert som flere kjøretøy bruker teknologien, vil antallet hydrogenstasjoner vokse, slik tilfellet var for elektrisk ladbare kjøretøy (EV). Markedet vil også vokse ettersom bevisstheten rundt hydrogen som et alternativ til batterielektrisk øker, sammen med hydrogenets levedyktighet som et «grønt» drivstoff.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Møt bilen som suger opp CO₂ og renser luften

25 aug 2022

Se for deg en bil som fanger opp mer karbondioksid (CO₂) mens den kjøres enn den slipper ut. Et studentteam fra Eindhoven University of Technology...

Lancia planlegger å gjenopplive merkevaren og utvide til europeiske markeder med et utvalg elbiler

10 jun 2022

Lancia har kommet med flere detaljer om 10-årsstrategien sin, og den italienske bilprodusenten satser på elektriske kjøretøy (EV) for å gjenopplive merkevaren og komme inn...

Mercedes-Benz dropper billigere modeller til fordel for luksusbiler i toppklassenr

03 jun 2022

Mercedes-Benz satser på dyrere luksusbiler for å øke lønnsomheten. De planlegger også å oppgradere produktporteføljen og fremskynde elektrifiseringen. Rundt 75 % av bilprodusentens investeringer vil...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.