nyheter Redaktørens valg

Ford og Volvo blir med i Redwoods resirkuleringsprogram for elbiler i USA

Autovista24 | 22 feb 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Autovista24

Redwood Materials, en gründerbedrift grunnlagt av JB Straubel, tidligere CTO i Tesla, har lansert et resirkuleringsprogram for batterier fra elektrisk ladbare kjøretøy (EV) i California, og Ford og Volvo er de første bilprodusentene som ble med i prosjektet. Selskapet har som mål å lage et effektivt system for å hente ut utgåtte batteripakker fra elbiler.

Når selskaper nå konkurrerer om å få tak i deler, er resirkulering ikke lenger et lønnsomt alternativ, men en grunnleggende forretningsstrategi innen bilindustrien. Miljøbevissthet øker også blant bilprodusenter som ønsker å utvikle mer bærekraftige batterimaterialer. Sirkularitet langs forsyningskjeden er den eneste måten å rydde opp i produksjonen, og Redwood ønsker å være banebrytende innen resirkulering av elbilbatterier i USA. Målet er å produsere batterimaterialer som er rimelige og mer bærekraftige.

«For virkelig å gjøre elektriske kjøretøy bærekraftige og rimelige, må vi lage prosesser hvor utgåtte batteripakker kan samles inn, resirkuleres og reproduseres til nye batterimaterialer», sa gründervirksomheten. «Mens den første store bølgen av utrangerte elektriske kjøretøyer fortsatt er noen år unna, er Redwood og våre første partnere hos Ford og Volvo forpliktet til å skape disse prosessene nå.»

Redwood ble lansert i 2017 med et tydelig fokus på å etablere sirkulære forsyningskjeder. Bedriften resirkulerer skrap fra battericelleproduksjon og forbrukerelektronikk. Den behandler kasserte varer for å trekke ut verdifulle materialer som kobolt, nikkel, kobber og litium. I fjor mottok bedriften en investering på 700 millioner dollar (618 millioner euro) og planlegger for tiden å ekspandere til Europa.

Lukket sløyfesystem

Som en del av resirkuleringsprogrammet planlegger Redwood å samarbeide med forhandlere og demontører i California for å samle inn utbrukte batteripakker. Selskapet vil deretter transportere og resirkulere batteriene ved sine anlegg i Nevada. Det ferdige produktet skal gi resirkulerte materialer av høy kvalitet som Redwood ønsker å føre tilbake til innenlandsk celleproduksjon.

«Vi vil demonstrere verdien av utbrukte batteripakker i dag og hvordan vi kan forbedre denne økonomien jevnt og trutt etter hvert som volumene skaleres opp. Til syvende og sist er målet vårt å skape det mest effektive og bærekraftige lukkede sløyfesystemet som fysikk og kjemi vil tillate for utbrukte batteripakker, for så å la dem komme inn i den innenlandske forsyningskjeden igjen», sa Redwood.

Pilotprogrammet kan vise seg å være en game-changer ettersom USA, i likhet med Europa, så salget av elbiler øke i 2021. Naturligvis vil fokuset i økende grad skifte til resirkulering av flere bilkomponenter, spesielt batterier siden disse er fullpakket med verdifulle sjeldne mineraler. Biden-administrasjonen håper å forene bilprodusentene i landet og fortsetter å presse på for at bilene blir mer miljøvennlige. Administrasjonen satte som mål at 50% av nybilsalget skulle være elbiler innen 2030.

Ekspansjon

Hvert år håndteres 6GWh litium-ion-batterier – tilsvarende 60.000 elbiler – av Redwood. Det er ingen overraskelse at gründerbedriften valgte California for programmet sitt, da staten er kjent for å være en av de mest progressive og elbilvennlige regionene i landet. Mens selskapet har jobbet med Ford tidligere for å utvikle en sirkulær forsyningskjede for batterier, er Volvo en ny partner for selskapet.

«Dette nye programmet med Redwood Materials vil hjelpe Ford med å lede USAs overgang til en bærekraftig og karbonnøytral elbilproduksjon og til slutt bidra til å gjøre elektriske kjøretøy mer miljøbevisste og rimelige for kundene våre», sa Ford-sjef Jim Farley.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.