Redaktørens valg

Hyundai planlegger fremtidige mobilitetsopplevelser via metaverset

Autovista24 | 17 jun 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Autovista24

Som en del av sin ekspansjon i metaverset, har Hyundai annonsert planer om å tilby fremtidige mobilitetsopplevelser i sitt virtuelle Motorstudio med metaverse-plattformen Zepeto.

Hyundais digitale verden drives av Naver Z, og Zepeto-plattformen tilbyr et virtuelt rom hvor brukere kan samhandle med hverandre ved å delta i ulike aktiviteter ved å bruke avatarer. Denne interaktiviteten mellom brukere er det som skiller metaverset fra virtuelle og utvidede virkeligheter, og blander begge inn i en digital verden.

Hyundai introduserte sitt første virtuelle Motorstudio i Downtown (Future) på Zepeto i fjor og legger nå til en andre etasje med utstillingslokaler med mer avanserte aktiviteter. Det er et sett med fremtidige mobilitetsopplevelser, inkludert S-A1 avansert luftmobilitet, S-Link spesialbygd mobilitet og S-Hub fremtidsmobilitets-transittsenter.

I utstillingshallen i første etasje gjenskapes interiøret og eksteriøret til Hyundai Motorstudio Seoul – her kan Zepeto-brukere se kampanjefilmen for Hyundais Ioniq batteri-elektriske kjøretøymerke, med «I’m On It» av den koreanske popgruppen BTS. De kan også se plakater for Hyundai x BTS Earth Day-kampanjen «For Tomorrow, We Won’t Wait.» I utstillingshallen i andre etasje kan besøkende få S-A1-miniatyrer og prøve eller kjøpe Hyundais miljøvennlige resirkulerte kleskolleksjon, Re:Style.

Gjør kunder digitale

Hyundai investerer tungt i fremtidens mobilitet gjennom metaverset. Den digitale verdenen har vokst i popularitet siden COVID-19-pandemien, og gir brukerne en mulighet til å flykte til en virtuell virkelighet. Bilprodusenten har imidlertid satset på metaversutvikling i flere år.

I Downtown (Future) kan Zepto-brukere oppleve ulike fremtidsmobilitetsløsninger som opprinnelig ble annonsert av Hyundai på CES 2020. De kan besøke future-mobility transittsenteret S-Hub, kjøre S-A1 urban luftmobilitetskjøretøy og oppleve tre konsepter for spesialbygget S-Link mobilitet, inkludert en klinikk, festlokale og food truck.

I juni i fjor ga Hyundai Motor Sonata N-line prøvekjøringsopplevelse i det virtuelle rommet for første gang i bilindustrien i samarbeid med Zepeto. Selskapet har også fortsatt å kommunisere med millennials og Gen-Z-generasjonen ved å tilby tilnærmet interaktivt innhold som «Hyundai Mobility Adventure», som viser fremtidens mobilitetslivsstil innenfor metaverse-plattformen Roblox siden september i fjor.

«For å bygge sterke og langvarige relasjoner med yngre generasjoner, skaper Hyundai Motor virtuelle opplevelser der de kan bli kjent med vår merkevarevisjon og fremtidsmobilitetsløsninger», sa Thomas Schemera, Hyundai Motors globale markedssjef og leder for Customer Experience-divisjonen. «Vi vil fortsette å bruke virtuelle virkelighetsplattformer for å kommunisere merkevarevisjonen vår med nye virtuelle rom og innhold. Så bli med oss inn i metaverset».

Metamobilitetskonseptet

På CES 2022 avduket Hyundai «tingenes mobilitet» under presentasjonen sin. Bilprodusenten ser fremtiden for mobilitet finne sted i metaverset. Dette lar brukere kontrollere en «digital tvilling» for å samhandle med enheter, mennesker eller kjæledyr i det virkelige liv fra hundrevis av kilometer unna, og kontrollerer avatarer i metaverset.

Konseptet ser også på biler som «smarte objekter» som lar brukere få tilgang til metaverset. Hyundai tror at kjøretøy i fremtiden, takket være autonom teknologi, kan utvide seg til å bli kontorlokaler, spillsoner eller avslapningsboder. Mens de er på reise, kan beboerne få tilgang til metaverset og fordype seg i en annen virkelighet til fordel for deres behov.

For å finne ut mer om hvordan bilindustrien omfavner ulike virkeligheter via digitale plattformer, lytt til den siste episoden av Autovista24-podcasten.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Du kan også være interessert i

Vinden snur – bruktbilmarkedene går ned i 2022, blir det oppgang i 2023?

24 okt 2022

Pandemien gjorde at europeiske bruktbilmarkeder leverte solid fortjeneste på priser som gikk gjennom taket. Men situasjonen har endret seg i år og bruktbilmarkedet er under...

Den svenske elbil-startupen Uniti går konkurs

14 apr 2022

Den svenske elbil (EV) startupen Uniti har søkt konkurs etter at selskapet ikke klarte å skaffe til veie tilstrekkelig kapital, kunngjorde selskapet i en LinkedIn-post....

Ford og Volvo blir med i Redwoods resirkuleringsprogram for elbiler i USA

22 feb 2022

Redwood Materials, en gründerbedrift grunnlagt av JB Straubel, tidligere CTO i Tesla, har lansert et resirkuleringsprogram for batterier fra elektrisk ladbare kjøretøy (EV) i California,...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.