Article Type: Redaktørens valg

Hyundai planlegger fremtidige mobilitetsopplevelser via metaverset

Autovista24

Som en del av sin ekspansjon i metaverset, har Hyundai annonsert planer om å tilby fremtidige mobilitetsopplevelser i sitt virtuelle Motorstudio med metaverse-plattformen Zepeto.

Hyundais digitale verden drives av Naver Z, og Zepeto-plattformen tilbyr et virtuelt rom hvor brukere kan samhandle med hverandre ved å delta i ulike aktiviteter ved å bruke avatarer. Denne interaktiviteten mellom brukere er det som skiller metaverset fra virtuelle og utvidede virkeligheter, og blander begge inn i en digital verden.

Hyundai introduserte sitt første virtuelle Motorstudio i Downtown (Future) på Zepeto i fjor og legger nå til en andre etasje med utstillingslokaler med mer avanserte aktiviteter. Det er et sett med fremtidige mobilitetsopplevelser, inkludert S-A1 avansert luftmobilitet, S-Link spesialbygd mobilitet og S-Hub fremtidsmobilitets-transittsenter.

I utstillingshallen i første etasje gjenskapes interiøret og eksteriøret til Hyundai Motorstudio Seoul – her kan Zepeto-brukere se kampanjefilmen for Hyundais Ioniq batteri-elektriske kjøretøymerke, med «I’m On It» av den koreanske popgruppen BTS. De kan også se plakater for Hyundai x BTS Earth Day-kampanjen «For Tomorrow, We Won’t Wait.» I utstillingshallen i andre etasje kan besøkende få S-A1-miniatyrer og prøve eller kjøpe Hyundais miljøvennlige resirkulerte kleskolleksjon, Re:Style.

Gjør kunder digitale

Hyundai investerer tungt i fremtidens mobilitet gjennom metaverset. Den digitale verdenen har vokst i popularitet siden COVID-19-pandemien, og gir brukerne en mulighet til å flykte til en virtuell virkelighet. Bilprodusenten har imidlertid satset på metaversutvikling i flere år.

I Downtown (Future) kan Zepto-brukere oppleve ulike fremtidsmobilitetsløsninger som opprinnelig ble annonsert av Hyundai på CES 2020. De kan besøke future-mobility transittsenteret S-Hub, kjøre S-A1 urban luftmobilitetskjøretøy og oppleve tre konsepter for spesialbygget S-Link mobilitet, inkludert en klinikk, festlokale og food truck.

I juni i fjor ga Hyundai Motor Sonata N-line prøvekjøringsopplevelse i det virtuelle rommet for første gang i bilindustrien i samarbeid med Zepeto. Selskapet har også fortsatt å kommunisere med millennials og Gen-Z-generasjonen ved å tilby tilnærmet interaktivt innhold som «Hyundai Mobility Adventure», som viser fremtidens mobilitetslivsstil innenfor metaverse-plattformen Roblox siden september i fjor.

«For å bygge sterke og langvarige relasjoner med yngre generasjoner, skaper Hyundai Motor virtuelle opplevelser der de kan bli kjent med vår merkevarevisjon og fremtidsmobilitetsløsninger», sa Thomas Schemera, Hyundai Motors globale markedssjef og leder for Customer Experience-divisjonen. «Vi vil fortsette å bruke virtuelle virkelighetsplattformer for å kommunisere merkevarevisjonen vår med nye virtuelle rom og innhold. Så bli med oss inn i metaverset».

Metamobilitetskonseptet

På CES 2022 avduket Hyundai «tingenes mobilitet» under presentasjonen sin. Bilprodusenten ser fremtiden for mobilitet finne sted i metaverset. Dette lar brukere kontrollere en «digital tvilling» for å samhandle med enheter, mennesker eller kjæledyr i det virkelige liv fra hundrevis av kilometer unna, og kontrollerer avatarer i metaverset.

Konseptet ser også på biler som «smarte objekter» som lar brukere få tilgang til metaverset. Hyundai tror at kjøretøy i fremtiden, takket være autonom teknologi, kan utvide seg til å bli kontorlokaler, spillsoner eller avslapningsboder. Mens de er på reise, kan beboerne få tilgang til metaverset og fordype seg i en annen virkelighet til fordel for deres behov.

For å finne ut mer om hvordan bilindustrien omfavner ulike virkeligheter via digitale plattformer, lytt til den siste episoden av Autovista24-podcasten.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

I følge ACEA må EU installere 14 000 offentlige ladepunkter per uke

Autovista24

Nå er man enige: Europa trenger flere offentlige ladepunkter for elektriske kjøretøy (EV) for å takle det økende salget av elbiler i hele regionen. European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) har satt dette i perspektiv og sier at EU må installere 14 000 offentlige ladepunkter hver uke for å nå klimamålene for elbiler innen 2030. Foreløpig installeres det kun 2000 offentlige ladere ukentlig.

Bilorganisasjonen er bekymret for hvor tregt det går med installasjon av ladepunkter for elbiler, og ønsker at EUs medlemsland skal øke investeringene i ladeinfrastruktur for alle typer elektriske kjøretøy, inkludert biler, varebiler, lastebiler og busser. Organisasjonen påpekte at 1,7 millioner elbiler ble solgt i 2021, en 10-dobling sammenlignet med de foregående fem årene.

Utviklingen av ladeinfrastruktur vil måtte holde tritt med denne raske økningen i bruk av elbiler. ACEA viste til en analyse fra McKinsey, som indikerer at det trengs opptil 6,8 millioner plug-in-lokasjoner innen slutten av tiåret for at EU skal oppnå en 55 % reduksjon av CO2-utslipp for personbiler. Dette tallet, sa de, er nesten dobbelt så høyt som foreslått av EU-kommisjonen i sitt forslag til Alternative Fuels Infrastructure Regulation (AFIR).

Faktaark for regulering av alternativ drivstoffinfrastruktur

Kilde: ACEA

Investering i ladeinfrastruktur for elbiler

«Overgangen til nullutslipp er et langsiktig løp», sa ACEA-president og BMW-sjef Oliver Zipse. «Nøkkelutfordringen nå er å overbevise alle medlemsland om å øke tempoet på implementering av den nødvendige ladeinfrastrukturen for elbiler. Vi trenger absolutt en ambisiøs konklusjon for AFIR-forslaget, både når det gjelder tidspunktet og målene det setter for hvert EU-land».

I en nylig publisert forskningsartikkel antyder ACEA at det er nødvendig å investere €280 milliarder for å styrke Europas private og offentlige ladeinfrastruktur for elbiler, og EU-land må også investere en betydelig del av disse pengene i oppgraderinger av strømnettet og fornybar energi. Rapporten anslår at årlige kostnader for offentlig ladeinfrastruktur for elbiler alene vil beløpe seg til 8 milliarder euro, også tatt i betraktning investeringer i 5G og høyhastighets internettnettverk.

Den anbefaler at en balanse mellom private og offentlige investeringer vil sikre en rask oppbygging av ladeinfrastruktur over hele Europa, spesielt for offentlig gatelading som er avgjørende for elbileiere uten hjemmeladere.

Masterplan for lading av elbiler

ACEA har jobbet med en masterplan for elbillading for EU for å adressere ladeinfrastruktur, energiforsyning og strømnettet. Planen tar også hensyn til infrastruktur for tunge kjøretøy. Ifølge rapporten kreves det 279 000 ladepunkter for elektriske lastebiler innen 2030, hvorav 84 % vil være i flåtesentraler.

For å akselerere utrullingen av ladestasjoner, anbefaler ACEA å strømlinjeforme godkjenningsprosessen for infrastruktur, tydelig definere EU- og koordineringsorganer på tvers av land, implementere smarte insentivprogrammer, gi tilgang til finansiering og sikre en bred utrulling av smartlading.

«En total investering i ladeinfrastruktur (offentlig og ikke-offentlig), nettoppgraderinger og fornybare energikilder på rundt 1000 milliarder euro innen 2050 er nødvendig for å fullføre transformasjonen til elektrisk veimobilitet i EU», heter det i avisen.

Publiseringen av rapporten er betimelig, fordi EU for tiden forhandler om AFIR-forslaget. Forslaget setter mål for minimumskapasitet og maksimal avstand mellom lade- og hydrogenpunkter langs det transeuropeiske transportnettverket for (TEN-T) som skal oppfylles av medlemslandene.

I likhet med ACEA fant International Council on Clean Transportation (ICCT) nylig et behov for 80 % mer ladekapasitet enn AFIR antyder. ICCT foreslår ikke en enhetlig tilnærming til utrulling av ladeinfrastruktur, men foreslår heller å fokusere på steder der elbilladere er mest nødvendig, dvs. i land med høyere bruksrater for elbiler.

ACEAs forskningsartikkel inkluderer ikke ladere som trengs i Storbritannia, som forlot EU etter gjennomføringen av Brexit. Landets regjering kunngjorde nylig planer om å øke ladeinfrastrukturen for elektriske kjøretøy til 300 000 ladepunkter innen 2030, tilsvarende rundt 668 enheter i uken.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Ford og Volvo blir med i Redwoods resirkuleringsprogram for elbiler i USA

Autovista24

Redwood Materials, en gründerbedrift grunnlagt av JB Straubel, tidligere CTO i Tesla, har lansert et resirkuleringsprogram for batterier fra elektrisk ladbare kjøretøy (EV) i California, og Ford og Volvo er de første bilprodusentene som ble med i prosjektet. Selskapet har som mål å lage et effektivt system for å hente ut utgåtte batteripakker fra elbiler.

Når selskaper nå konkurrerer om å få tak i deler, er resirkulering ikke lenger et lønnsomt alternativ, men en grunnleggende forretningsstrategi innen bilindustrien. Miljøbevissthet øker også blant bilprodusenter som ønsker å utvikle mer bærekraftige batterimaterialer. Sirkularitet langs forsyningskjeden er den eneste måten å rydde opp i produksjonen, og Redwood ønsker å være banebrytende innen resirkulering av elbilbatterier i USA. Målet er å produsere batterimaterialer som er rimelige og mer bærekraftige.

«For virkelig å gjøre elektriske kjøretøy bærekraftige og rimelige, må vi lage prosesser hvor utgåtte batteripakker kan samles inn, resirkuleres og reproduseres til nye batterimaterialer», sa gründervirksomheten. «Mens den første store bølgen av utrangerte elektriske kjøretøyer fortsatt er noen år unna, er Redwood og våre første partnere hos Ford og Volvo forpliktet til å skape disse prosessene nå.»

Redwood ble lansert i 2017 med et tydelig fokus på å etablere sirkulære forsyningskjeder. Bedriften resirkulerer skrap fra battericelleproduksjon og forbrukerelektronikk. Den behandler kasserte varer for å trekke ut verdifulle materialer som kobolt, nikkel, kobber og litium. I fjor mottok bedriften en investering på 700 millioner dollar (618 millioner euro) og planlegger for tiden å ekspandere til Europa.

Lukket sløyfesystem

Som en del av resirkuleringsprogrammet planlegger Redwood å samarbeide med forhandlere og demontører i California for å samle inn utbrukte batteripakker. Selskapet vil deretter transportere og resirkulere batteriene ved sine anlegg i Nevada. Det ferdige produktet skal gi resirkulerte materialer av høy kvalitet som Redwood ønsker å føre tilbake til innenlandsk celleproduksjon.

«Vi vil demonstrere verdien av utbrukte batteripakker i dag og hvordan vi kan forbedre denne økonomien jevnt og trutt etter hvert som volumene skaleres opp. Til syvende og sist er målet vårt å skape det mest effektive og bærekraftige lukkede sløyfesystemet som fysikk og kjemi vil tillate for utbrukte batteripakker, for så å la dem komme inn i den innenlandske forsyningskjeden igjen», sa Redwood.

Pilotprogrammet kan vise seg å være en game-changer ettersom USA, i likhet med Europa, så salget av elbiler øke i 2021. Naturligvis vil fokuset i økende grad skifte til resirkulering av flere bilkomponenter, spesielt batterier siden disse er fullpakket med verdifulle sjeldne mineraler. Biden-administrasjonen håper å forene bilprodusentene i landet og fortsetter å presse på for at bilene blir mer miljøvennlige. Administrasjonen satte som mål at 50% av nybilsalget skulle være elbiler innen 2030.

Ekspansjon

Hvert år håndteres 6GWh litium-ion-batterier – tilsvarende 60.000 elbiler – av Redwood. Det er ingen overraskelse at gründerbedriften valgte California for programmet sitt, da staten er kjent for å være en av de mest progressive og elbilvennlige regionene i landet. Mens selskapet har jobbet med Ford tidligere for å utvikle en sirkulær forsyningskjede for batterier, er Volvo en ny partner for selskapet.

«Dette nye programmet med Redwood Materials vil hjelpe Ford med å lede USAs overgang til en bærekraftig og karbonnøytral elbilproduksjon og til slutt bidra til å gjøre elektriske kjøretøy mer miljøbevisste og rimelige for kundene våre», sa Ford-sjef Jim Farley.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.