Artikkel

Lanseringsrapport: Volkswagen ID.5 har som mål å bygge videre på populariteten til den elektriske merkevaren

Autovista24 | 18 jul 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Volkswagens ID.-serien er nå et veletablert elektrisk undermerke, og det er ingen hemmelighet at flere nye modeller skal avdukes sammen med de allerede populære ID.3 og ID.4. Nye ID.5 forventes å klare å holde oppe interessen for VWs pågående merkevareelektrifisering.

Bilen er også praktisk, med mer bagasjeromsplass i forhold til ID.4, om enn bare seks liter. Interiøret er ryddig og romslig, med en lav sentral tunnel som også optimaliserer plass for baksetepassasjerer. Volkswagens ID.5 bruker bilprodusentens programvareversjon 3.0, som gir bedre ruteplanlegging, raskere responstider for 12-tommers infotainmentskjermen og økt ladeytelse.

Når det kommer til drivlinjer og lading, er 77KWh-batteriet tilstrekkelig for en rekkevidde på opptil 520 km, ifølge WLTP-tall. ID.5 vil være tilgjengelig i tre varianter, Pro, Pro Performance og GTX. Sistnevnte er designet for å være et nikk til GTI-merket implementert på VWs sporty bensin- og dieselbiler. Pro-versjonen starter med 128kW/174hk, Pro Performance-versjonen har 150kW/204hk, og den firehjulsdrevne GTX-versjonen har 220kW/299hk. Uten bakre bremseskiver er imidlertid ikke akselerasjon og bremsing like effektive som noen av bilens rivaler.

Ikke alle likheter er behagelige

ID.5 deler mye med ID.4, og fungerer ganske enkelt som en sporty oppgradering til den eldre, mer etablerte modellen. Dessverre er noen av de tingene bilene deler ikke bare positive. Kvaliteten på interiørmaterialene er lavere enn det brukerne forventer fra Volkswagens bensin- og dieselbiler. I likhet med ID.4 og ID.3 har bilprodusenten brukt mange plastoverflater på innsiden av ID.5. Dette gir ikke en premiumfølelse, noe som er synd med en bil som koster så mye.

Utformingen av kontrollene rundt føreren er heller ikke ideell. Klimakontroller betjenes via infotainmentsystemets berøringsskjerm og krever flere trinn for å endre. Berøringsfølsomme skyveknapper under skjermen er også enkle å komme borti når du justerer berøringsskjermkontrollene. Mens det å gjøre funksjoner digitale gjør det mulig for bilprodusenter å øke bruken av over-the-air oppdateringer eller on-demand-funksjoner er det uheldig at sjåføren blir distrahert av å måtte følge mer med på en skjerm enn på veien.

Programvare 3.0 lar imidlertid Volkswagen bygge videre på noe av funksjonaliteten i ID.4. Dette inkluderer svart-basert kjørefeltveiledning og Park Assist Plus med minnefunksjon, som autonomt kan spore parkeringsprosesser når de er lagret.

Er merkevarekjennskap nok?

Volkswagen har sterk merkevarekjennskap i viktige europeiske markeder som dekkes av denne siste lanseringsrapporten, og dette hjelper på restverdiene. Undermerkevaren ID. har vist seg populært blant kjøpere, og selv om modellene så vidt er på vei inn i bruktbilmarkedet, vil denne interessen sannsynligvis fortsette med de som ikke søker en ny modell.

Til syvende og sist er ID.5 en sportsligere utgave av ID.4, og det gjenstår å se om dette vil være nok til å overbevise kjøpere om å velge denne modellen fremfor stallkameraten eller storfamiliemedlemmene Skoda Enyaq og Enyaq Coupé. ID.-familien fortsatt er populær, men nye modeller kommer bakfra og prøver å ta markedsandeler fra Volkwagens merkevare for massemarkedselektrifisering. Med andre ID.-modeller på vei, er håpet at disse kjøretøyene vil bli skille seg fra konkurrentene, men også fra hverandre.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Du kan også være interessert i

Lanseringsrapport: Kia Niro EV skiller seg ut i det svært konkurransedyktige C-SUV-segmentet

16 aug 2022

Kias Niro har satt standarden for bilprodusentens utvalg av elektriske kjøretøy (EV). Den forrige modellen, kjent som e-Niro, markerte for alvor Kias seriøse interesse for...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.