Artikkel

Lanseringsrapport: Kia Niro EV skiller seg ut i det svært konkurransedyktige C-SUV-segmentet

Autovista24 | 16 aug 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Kias Niro har satt standarden for bilprodusentens utvalg av elektriske kjøretøy (EV). Den forrige modellen, kjent som e-Niro, markerte for alvor Kias seriøse interesse for markedet, som siden har sett lanseringen av EV6, og de planlegger flere modeller i årene som kommer.

Samtidig forblir Niro-navnet en integrert del av Kias planer for selskapets elektriske fremtid, som denne siste modellen viser. Nå følger Niro EV den det koreanske selskapets nye designtilnærming, med en teksturert grill atskilt med en solid stang. Dette huser det elektriske ladepunktet i de batterielektrisk (BEV) og plug-in hybrid (PHEV)-versjonene av bilene.

Baksiden av Niro EV har et «solid» utseende, med tynne LED-lys bak som sveiper fra taklinjen til midten av karosseriet, den buede profilen fortsetter ned til hjullinjen. Dette gjør at bilen virker plantet på veien.

Aeroblade legger til stil

Et annet designtillegg, Aeroblade, hjelper med denne stabilitetsøvelsen. C-stolpen, som er som en vinge på hver side, har en åpning halvveis mellom taket og hjulbuen, med streker foran for å hjelpe kanalisering av luft. Dette reduserer veistøy og forbedrer aerodynamikken, samt at de bidrar til å øke rekkevidden. Aeroblade er også en designfunksjon, malt i en kontrastfarge til kjøretøyets karosseri, men sjåførene kan spesifisere at fargene skal matche.

Det rene og elegante interiøret har materialer av høy kvalitet og tilbyr et avslappet miljø. To 10,25-tommers skjermer støtter instrumentkontroller og infotainment, med intuitive menyer og grafikk som gjør det enklere å betjene enn enkelte konkurrerende systemer. Klimakontroller betjenes med knapper og skiver, noe som reduserer kompleksitetsnivået som enkelte produsenter bygger inn med fullt berøringsstyrte systemer.

Bilen tilbyr Vehicle to Load-systemet (V2L), som allerede er tilgjengelig i Kia EV6- Dette systemet tillater tilkobling av enheter til et vanlig strømuttak i bilen. Det praktiske er også tydelig i bagasjerommet, med en kapasitet på 475 liter som er mye større enn enkelte andre konkurrenters modeller.

Øker rekkevidde og pris

Kia Niro EV er tilgjengelig med hybrid-, PHEV- eller BEV-drivlinjer. BEV-modellen produserer en rekkevidde på 460 km fra batteriet på 64,8 kWh. Selv om dette er sterkere enn noen av konkurrentene, ville modellen hatt fordel av et større batteri og større rekkevidde, spesielt siden BEV-markedet fortsetter å utvikle seg, og større modeller ville være best egnet til mer enn 480 km. Dette kan også være en barriere for firmabilførere som er avhengige av lengre rekkevidde.

Med den nye modellen har listeprisene steget, og det betydelig sammenlignet med e-Niro-forgjengeren. Den er nå dyrere enn enkelte av sine nærmeste konkurrenter, og selv om designet, konstruksjon og funksjonaliteten har blitt bedre, er det kanskje ikke nok til å rettferdiggjøre de høyere prisene til kjøpere. Imidlertid gir Kia en syv års garanti for Niro EV, noe som vil gi litt trygghet til de som ønsker å kjøpe en tre-til-fire år gammel modell.

C-SUV-segmentet blir mer konkurransedyktig etter hvert som bilprodusenter utvikler nye modeller, og spesielt elektrifiserte kjøretøy begynner å øke i popularitet. Ved å bygge på sin forrige generasjon har Kia Niro EV en mulighet til å skinne, med forbedret utseende, håndtering og større bevissthet om merket i verden av elektriske kjøretøy.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Du kan også være interessert i

Lanseringsrapport: Volkswagen ID.5 har som mål å bygge videre på populariteten til den elektriske merkevaren

18 jul 2022

Volkswagens ID.-serien er nå et veletablert elektrisk undermerke, og det er ingen hemmelighet at flere nye modeller skal avdukes sammen med de allerede populære ID.3...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.