Artikkel nyheter

Nio ser til Norge som inngangsport til Europa

Autovista24 | 07 mai 2021

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Nio, en kinesisk produsent av helelektriske kjøretøy (BEV) har annonsert at Norge er deres inngangsport til det europeiske markedet. De skal introdusere to av sine modeller i de kommende årene, men selskapet er også ute etter å etablere et økosystem i Europa. Dette vil inkludere biler, tjenester, batteriinfrastruktur og en «livsstil». «Nio introduserer sin glade livsstil til lokale brukere ved å bygge et fellesskap som starter med kjøretøy. Vi vil dele glede og vokse sammen”, sier Marius Hayler, daglig leder i Nio Norge. Kinesiske bilprodusenter vurderer et elektrifiserende europeisk marked, der etterspørselen etter helelektriske biler fortsetter å vokse under påvirkning av insentivordninger. Gitt populariteten til elbiler i Norge, ser det ut til å være en åpenbart inngangsport. Men ettersom adopsjonen øker andre steder på kontinentet, vil selskaper som Nio måtte øke fotavtrykket sitt mens de konkurrerer med etablerte bilmerker.

To modeller innen 2022

Nios ES8 SUV vil være den første helelektriske bilen som kom på det norske markedet, etterfulgt av den helelektriske sedanen ET7 i år. Nio vil bygge sitt eget salgs- og servicenettverk i Norge og åpnet sitt første «Nio House» utenfor Kina på Karl Johans gate i Oslo i fjor høst. I 2022 åpner de dørene til fire nye futuristiske showrom i Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand. I tillegg åpnet elbilprodusentens første service- og leveransesenter i Oslo i fjor. I år vil servicenettverket utvides over hele landet. Som en del av en «premium serviceopplevelse» i Norge, vil Nio tilby en mobiltjeneste, samt tilbud om henting og levering av biler.

Byttesystem

Nio ønsker å gjøre inntrykk i Norge med sin batteriladings- og bytteteknologi. Selskapets «Battery-as-a-Service» ble lansert i august 2020 og lar elbileiere bytte ut det brukte batteriet med et nytt, eller de kan bare lade dem opp. Bilprodusenten ønsker å etablere et ladekart for Europa samtidig som de introduserer fire «Power Swap Stations.» Innen utgangen av 2022 anslår Nio at de vil kunne koble sammen fem større byer og motorveier i landet med batteribyttestasjoner. Det kinesiske firmaet har også lansert en app for det europeiske markedet, som fremmer selskapets «community og kultur.» Livsstilsmerket Nio Life vil også ha sin debut i Norge, i samarbeid med to norske artister, Anette Moi og Sandra Blikås.

Nio vil også lansere sitt nye User Advisory Board Project, i håp om å engasjere brukere i Norge ved å la dem komme med forslag og ideer rundt produktopplevelser, servicekvalitet, hvor enkelt det er med lading og batteribytte og butikkdrift. «Fra selskapet ble grunnlagt har Nios visjon å være en global merkevare med høykvalitetsprodukter og tjenester for brukere over hele verden. Norge er et bærekraftig og innovativt land og resonerer med vår visjon”, sier William Li, grunnlegger, styreleder og administrerende direktør i Nio.

En utskytningsrampe

Kinesiske firmaer som Nio ser på den økende drivkraften for bruk av elbiler i Europa. Som skissert av European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) sine siste tall, er salget av helelektriske biler på vei oppover. I løpet av første kvartal 2021 økte registreringene med 54,6 % i Europa (inkludert EU, EFTA og Storbritannia), og nådde 202 410 enheter, ettersom statlig støttede insentiver fortsatte å øke etterspørselen. Nios beslutning om å bruke Norge som et utgangspunkt inn i elbilmarkedet er forståelig med tanke på selskapets positive syn på elbilmarkedet. I de tre første månedene av 2021 hadde Norge en elbil-andel på 53 %, noe som gjorde landet til det fjerde største markedet i regionen. Til sammenligning oppnådde alle europeiske land kun en andel på 6,6 %.

Dette gjør imidlertid ikke Norge til et uendelig fristed for elbil-selskaper som ønsker å lansere i Europa. Når det gjelder total størrelse på bilmarkedet, kommer Norge på 15. plass av de 30 ACEA-landene. Dette betyr at når elektrifiseringen begynner å dominere i andre europeiske markeder, vil Norge sannsynligvis bli fortrengt fra pidestallen sin. Nio må derfor ikke bare se på Norge som et enkelt grunt basseng for å teste nye farvann, men som et springbrett for å dykke ned i den dype enden av hele det europeiske markedet. En aggressiv strategi vil være nødvendig for å sementere tilliten til en ny merkevare, samtidig som man bruker ny teknologi som «batteribyttetjenesten» for å skille den fra andre lokale produsenter.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Du kan også være interessert i

Hvordan Norge og popbandet A-ha banet vei for elbilbruk

01 nov 2021

José Pontes, datadirektør hos EV-volumes.com, vurderer utviklingen av det elektrisk ladbare kjøretøyet (Elbilen). I denne artikkelen setter han søkelys på Norge – en av elektrifiseringens...

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.