Artikkel

Hva er FOD?

Autovista24 | 03 aug 2022

Om forfatteren

Autovista24

Autovista24 provides specialist information for Europe’s automotive decision makers. The platform hosts news analysis, original research, interviews, webinars, videos and podcasts. Autovista24 journalists combine proprietary data with timely research and analysis – all while tapping into Autovista Group’s pan-European team of automotive experts to ensure that users benefit from highly-relevant content.

Hva er en bilfunksjon på forespørsel (FOD)? Denne banebrytende teknologien kan endre bildesign, utvikling og hvordan kjøretøyprodusenter tenker om ekstrautstyr. Det kan også komme forbrukerne til gode, men hva skjer da med bruktbilmarkedet? Autovista24s assisterende redaktør Tom Geggus svarer på disse spørsmålene og mer i denne siste forklaringsvideoen (på engelsk).

Funksjoner på forespørsel

Selv om funksjoner på forespørsel er nært knyttet til hverandre, bør de ikke forveksles med trådløse oppdateringer. Begge bruker trådløs teknologi for å forbedre et kjøretøys teknologiske evner, men bare én bør betraktes som en direkte inntektsstrøm. Med potensialet for betal-per-bruk eller abonnementsmodeller, er kommersialiseringen av dette tilpassende systemet enorm.

Ved å erstatte avhengigheten av fabrikkbasert tilpasning, lar FOD forbrukere aktivere funksjonene de ønsker, når de vil ha dem. Fra aktiverende navigasjonssystemer til avanserte kjøreassistentsystemer (ADAS), er det mye potensiale for forbrukerutforskning og -bruk. Fordi disse systemene ikke er permanente, kan brukeren kontinuerlig tilpasse sine valg over tid.

Dette skaper nye kommersielle muligheter for bilbedrifter som er villige til å forhåndslaste bilene sine med alle tilgjengelige muligheter. Dette innebærer imidlertid en vanskelig balansegang. Systemene som venter på aktivering i disse modellene må være rimelige nok til å installere en mass, samtidig som de er attraktive nok til at forbrukere vil slå dem på. Å overfakturere for et dyrt system uten appell vil være en sikker måte for selskaper å miste balansen med denne teknologien.

I mellomtiden har FOD-aktiverte kjøretøy potensial til å gi restverdier et løft på bruktbilmarkedet. Takket være et godt gjennomsnittlig utstyrsnivå og fortsatt fleksibilitet, bør disse modellene bidra til å holde restverdier stabile. Kjøpere vil ha mindre sannsynlighet for å møte vanskelige «ta det eller la det være»-scenarier, der valgene deres er begrenset til modeller med feil alternativer for deres behov. Men bilselskaper bør se etter en måte å identifisere hvilke FOD-funksjoner en bil har tilgang til. Dette vil bidra til å unngå forvirring og tapt verdi på bruktbilmarkedet.

Autovista Groups sjeføkonom Dr. Christof Engelskirchen og Autovista24s hovedanalytiker Sonja Nehls har tidligere diskutert FOD-evner i en Autovista24-podcastepisode. Dette inkluderte en detaljert samtale om bruken av funksjoner på etterspørsel, deres innvirkning og ytelsen til teknologien på bruktbilmarkedet.

Autovista24s Hva er? serien forklarer noen av de viktigste bilbegrepene og -teknologiene som brukes i bransjen. Halvledere, over-the-air oppdateringer (OTA), toveis lading, elektriske kjøretøy (EV), typegodkjenning, autonom teknologi, sesongjustert årlig rate (SAAR), total eierkostnad (TCO) og restverdier (RVer), har alle vært med så langt.

Sørg for å abonnere på Autovista24s YouTube-kanal og registrer deg for varsler. Hvis du liker en video, gi den en like og del en. Du kan fortelle Autovista24-teamet hvilke andre bilbegreper du vil ha definert i fremtidig Hva er?-video, eller til og med anbefale et emne for den neste dyptgående podcastdiskusjonen. Alt du trenger å gjøre er å gå over til våre Twitter-, LinkedIn- eller YouTube-profiler og legge igjen en kommentar.

Dette innholdet ble brakt til deg av Autovista 24.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen er en oversettelse av originalen som er publisert på engelsk hos Autovista24 og kan derfor inneholde mindre grammatiske feil. I tilfelle det skulle være uoverensstemmelse eller inkonsekvens mellom oversettelsen og den engelske versjonen, skal den engelske versjonen alltid være ledende.

Ja, registrer meg på Autovista24

* Obligatorisk


Registrer deg for å motta følgende e-post:
Autovista24: Essensielt bilstoff, data og innsikt – en daglig oppdatering fra det nye Autovista24-nettstedet sendt av Autovista Ltd, på engelsk.

Vi bruker piksler i e-postene våre for å overvåke når du åpner, videresender eller klikker på nettadressene i e-postene våre. Dette hjelper oss med å overvåke og måle ytelsen og effektiviteten til e-postene våre. Vi kombinerer dette med informasjonen du oppgir ovenfor og din nettleserinformasjon, slik at vi bedre kan skreddersy og forbedre vår markedsføring til deg og tilpasse brukeropplevelsen din på nettsiden vår. Ved å registrere deg samtykker du til bruken av dataene dine med det formål å sende deg de valgte e-postene og til bruk av sporingspiksler. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til å motta e-postene våre og den relaterte sporingen ved å følge denne lenken til vårt e-postpreferansesenter og oppdatere innstillingene dine. For ytterligere informasjon om behandlingen av dine personopplysninger, vennligst se Autovista Groups retningslinjer for personvern og Rødbokas retningslinjer for personvern.