Hvordan drive en vellykket bilforhandler

Å sikre eller til og med forbedre marginene dine, spesielt i den nåværende markedssituasjonen, kan være utfordrende. Til syvende og sist handler alt om å kjøpe de riktige kjøretøyene og selge dem til riktig pris.    

FINN UT MER


Hver dag må du forholde deg til beslutninger som bestemmer suksessen din:


  • Hvordan kan du sørge for at kjøretøyets verdivurderinger er nøyaktige?
  • Hva er den beste måten å optimalisere lagerstyringen på?
  • Hva kan du gjøre for å sikre marginene dine?
  • Bør regionale forskjeller vurderes ved prissetting av kjøretøy?

For å drive en vellykket bilforhandler er det viktig å optimalisere strategiene dine. Du må kjenne markedet og du må reagere raskt.

5+ beste tips til hvordan drive en vellykket bilforhandler

Drive en vellykket bilforhandler

1. Ikke bare legg til det vanlige 10%-påslaget til kjøretøyene dine

Du kan bli fristet til å sette en mye høyere pris for kjøretøylageret ditt – og tror du forbedrer marginene dine. Eller du kan sterkt underprise når markedet er nede og prøve å selge ut lageret ditt – uten å vite at konkurrenten din har solgt et lignende kjøretøy til en mye høyere pris.

Det er bedre å sette riktig pris for kjøretøyet ditt. Rødboka Online kan fortelle deg i løpet av sekunder om du under- eller overpriser, slik at du kan gjøre justeringer og beskytte marginene dine.

Kjøp lønnsomme kjøretøy

2. Fjern rotet fra arbeidsflyten

Det er forbløffende at bilforhandlere i Norge bruker en stor del av arbeidsdagen sin på å undersøke bilpriser – når de kan tilbringe mer tid med kunder.

Med Rødboka har du tilgang til live data – alt på én plattform. Med noen få klikk kan du få all prisinnsikten du trenger – ta alt rotet ut av arbeidsflyten din, slik at du kan forbedre produktiviteten.

Nøyaktig bildata

3. Bruk pålitelige data for å prise kjøretøyene dine

Bilmarkedet er ekstremt ustabilt og ser ut til å endre seg annenhver dag. Nå mer enn noen gang er det avgjørende å holde seg på toppen av dagens utsalgspriser for å lykkes som bilforhandler.

Problemet er ikke å vite hvilke data man kan stole på. Det er flere gratis verdivurderingsverktøy tilgjengelig på internett – selv på anerkjente nettsteder. Men selv en marginal feilberegning av markedstall kan føre til katastrofale konsekvenser med prissetting av kjørestøy, som kan påvirke marginene dine.

Billager

4. Finjuster verdivurderingen av bruktbiler

Sørg for at verdivurderingene dine er justert til eksisterende markedsforhold.

Et verktøy som nyoppdaterte Rødboka kan hjelpe deg med er å automatisk justere verdivurderinger basert på kjøretøyets tidligere levetid, antall eiere, nøkler, kjørelengde, spesifikke produsenter, regionale forskjeller og mer – skreddersydd til dine behov uten å kaste bort tid.

Sjekk bilpris

5. Reguler pris basert på regionale forskjeller.

Prisene er ikke de samme over hele Norge. For modeller i visse områder kan prisene variere betydelig. Dette betyr at hvis du antar at priser er standard overalt, kan du skade marginene dine.

Få tilgang til nødvendig markedsinnsikt som hvor lenge varene er på lager i gjennomsnitt og regionale variasjoner, så kan du tilpasse prisstrategien din deretter og sørge for at du selger biler mer lønnsomt.

Vi vet hvordan vi skal takle utfordringene du står overfor når du prøver å drive en vellykket bilforretning. Registrer deg for en gratis prøveversjon av Rødboka Online og stol på våre pålitelige data for å få mest mulig ut av forretningen din..


Ja, vennligst ta kontakt om Rødboka

Vær oppmerksom på at vi kun tilbyr abonnementstjenester og kan ikke gi enkeltverdier.

* Obligatorisk


Vær oppmerksom på at vi kun kan tilby våre produkter og tjenester til bedriftskunder. En Autovista-ansatt vil kontakte deg personlig og forklare Rødbokas produkter og tjenester til deg. Behandlingen av dine personopplysninger er basert på artikkel 6 paragraf 1 punkt b) og punkt f) GDPR som beskrevet i Autovista sin personvernerklæring.